Vinterhav

Vinterhav

lørdag 26. februar 2011

Gode opplevingar

Denne fine blomeoppsatsen står plassert i Garnboden - eit bevis på at vi som var med å kjøpe den set uendeleg stor pris på å ha denne flotte garnbutikken i vårt nærområde. Butikken har Siw drive i vel eit år og ho byrja i det små for å sjå korleis ein slik spesialbutikk vart teken i mot i vesle Brandbu. Eg trur nok det har gått over all forventning for no var lokala for små og tysdag hadde vi dugnad for å få flytta alt garnet over i nye og større lokaler.Lyse fine lokaler med god plass til dei som vil kjøpe garn og tilbehør - forslag til påskepynt er allereie utstillt.


I vindauga er det utstillt ferdige produkt som ein kan kjøpe eller som berre kan vere til inspirasjon for andre. God plass til inspirasjonshefter og oppskrifter er det også blitt - mange gode forslag til handarbeid i hyllene der.


Mykje spennande utstyr og knapper er allereie kome på plass og kjenner eg innehavaren rett så blir det nok meir utval etter kvart.


Men det beste med det nye lokalet er at det har blitt så uendeleg mykje bedre plass til alle som vil delta på strikkekafe/kurs som blir halde i butikken. Det er eit samarbeid med Husflidlaget på Hadeland som har gjort til at vi har fått istand eit slikt kreativt og flott miljø i butikken. Her møtest damer i alle aldrar for å drive med strikkearbeida sine ilag - det vert arrangert ulike tema slik at dei som ikkje er så erfarne blir kursa i det dei ikkje kan.

Ein kombinasjon av uerfarne og erfarne strikkarar gjer at alle har utbytte av møta - å sitte i butikken å strikke gjer at ein blir mykje meir kreativ i tillegg til at det er veldig sosialt.

Etter omlag eit år med øvelse ser vi at heilt uerfarne strikkarar no har byrja på store plagg med mønster i fleire fargar.


For meg som innflyttar har denne aktiviteten vore springbrettet til at eg har kome inn i eit miljø og blitt kjend med mange flotte damer. Jammen heldig for meg at Siw opna garnbutikk og annonserte med kurs:-))

Men ein kan ikkje berre sitte inne og strikke heile dagen - det hadde no ikkje eg hatt helse til heller sånn er det no berre med den saken....

Systa med familie har hatt vinterferie denne veka og fredag var det duka for skitur på Lygna. Sekken vart pakka med kakao og frukt og det var berre å kome seg ut sjølvom veiret ikkje var det beste.

Gjengen i fint driv langs løypa som forøvrig går parallelt med "vinstralinja" eit stykke - kraftlinjer som kjem frå dalane og går mot Oslobyen.


Matpause må til på skiturar og det gjer godt for trøytte kroppar å få satt seg ned og leita fram kakao og sjokolade.


Det skikkelg kalde veiret har sluppe taket -men med nokre minus og vind er det godt å ha gode klede og hadelandsvottane og lua i rein ull er gode å ha i slikt veir.


Ser mest ut som eg er på "haiketur" - kunne jo vere at eg hadde flaks å fekk sitte på med løypepreppemaskina når den kom på retur....


Det er ikkje berre i "kollen" det er skodde om dagen - var ikkje akkurat verdens lengste sikt i skauen her heller. Reint trollsk vart han skogen - tilsynelatande urøyrd utanfor løypa. Men hadde vi vore tolmodig og stille så ville vi nok ha merka at vi ikkje er åleine på tur - sikkert mange som har desse viddene som heim.


God laurdag frå jannetove

2 kommentarer:

 1. Hei Janne Tove :o)
  Tusen takk for kommentar :o) Ser du er sprek og går på ski. Ser så flott ut der nede hvor du bor. Og den garnbutikken da, skulle vært der en tur ser jeg. Masse utvalg. Er så kjekt å komme inn i et miljø som det du har, bare nyt det. Ha en super søndag
  Klem Lill

  SvarSlett
 2. Så kjekt med ein SÅ flott butikk i nærmiljøet!
  Vår einaste kle-og garnbutikk la ned på laurdag.
  For lite omsetnad, vi er nok for nær byen :-(

  Og så sprek du er då!

  Ha fin ny veke!

  SvarSlett